Narconon Debatt

Efter att ha läst om Narconons planer att etablera sitt nya behandlingshem i Lättarp kände jag för att protestera. Så jag skrev till tidningen Smålandstidningen, SmT, och gjorde en egen utredning av Narconon som lämnades till Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Min utredning av Narconon som lämnades in till Länsstyrelsen.
Länsstyrelsen har inte ansett att min utredning ska ingå i deras bedömningsunderlag

Enhällig kritik från Landstingets psykiatriansvariga. Bilaga till Nässjö socialnämnds överklagan i länsrätten av tillståndsbeslut från länsstyrelsen

Jag kan meddela den glädjande nyheten att länsrätten biföll kommunens överklagan av Narconons tillståndsbeslut. Domslutet offentliggjordes 15/9 -04 och kan läsas i sin helhet. domslut

Styrelsen Narconon Huddinge meddelar i en pressrelease, att den stämt träff med länsstyrelsen den 4:e oktober. Smålands-Tidningen har sökt styrelseordförande Kjell Norling upprepade gånger för en kommentar men denne har varit onåbar. Länsstyrelsens handläggare, Stefan Roman, vet inte vad Narconon vill. I pressreleasen står att Narconon meddelar i oktober hur man kommer agera med anledning av domslutet ovan. Man vill diskutera med länsstyrelsen och sina juridiska experter först.

Brevet (pdf) i Stockholm 23 juli 2003 skickat till Länsstyrelsen, Socialstyrelsens regionala tillsynsenhet, Chefredaktören SmT, Verksamhetschef och Chöl psykiatriska kliniken Eksjö, Ulf Brettstam samt Narconon Huddinge. Klagomål om hur respektlös jag är mot religionsfrihet i allmänhet och ”kyrkan” i synnerhet, m.m.

Svenska media om Narconon

Dokument, domstolsutslag, vittnesmål m.m. som jag använt i min utforskning av denna, enligt Karl-Erik Nylund, svensk sektexpert, ”världens farligaste sekt”
Hubbard Jr. Vittnar i domstolz om fadern L.Ron Hubbards syfte och metoder när han grundade scientolog”kyrkan”. En snabbkurs i scientologernas metoder.

Min psykiatriska bedömning av L. Ron Hubbard (engelska och franska än så länge), baserad på hans ”Admissions” 1947. Admissions offentliggjordes av Hubbards f.d. privatsekreterare Gerry Armstrong som fått ett levande helvete efter offentliggörandet. Han lever idag i landsflykt undan sekten, efter åratal av domstolsprocessande. Han flydde sekten 1981 efter tolv år som medlem. Under elva år verkade han inom sektens pseudo militära kärna, SO, (Sea Org) ombord på Hubbards flaggskepp ”Apollo”. Härifrån styrde Hubbard sekten under många år på flykt undan internationella efterlysningar.

Jag publicerade min bedömning av Hubbard på diskussionsgruppen alt.religion.scientology 13 aug. 2005. Detta ledde till ändlösa inlägg från rättroende ”sciosar”. Från sekthåll har hela tiden aggressivt hävdats att ”Admissions” är ett falsarium. Icke desto mindre har sekten förföljt och trakasserat Gerry Armstrong i över 20 år och fortfarande.

Min psykiatriska bedömning på franska (Roger Gonnet, fransk antisekt aktivist )
(Admission = erkännande)

Narconondebatten på engelska Narconon debate in English

Uppdrag Granskning om Narconon där också jag blir intervjuad

Del 1  Del 2 (intervjun med mig vid 3.57)  Del 3  Del 4 (KMR – fronten mot psykiatrin) Del 5 (intervju med mig vid 5.47)  Del 6

Ett stort och varmt tack till Andres Heldal-Lund och hans webbportal om Scientologin

Artiklarna länkade nedan är referat från Smålands-Tidningen

Psykläkare slår larm om Narconon 030520

”Scientologin en hälsovådlig samhällsfara”

Scientolog svarar psykiater 030522
”Ett obehärskat utbrott mot scientologin”

Det enda vi vill är att hjälpa 030524. Två ”tomtar” från Narconon

Brettstam välkomnar jämförelse 030526

Brettstam borde vara tacksam 030603

Löftet var inte mycket värt 030611

Peter Anstrin bemöter kritiken mot Narconon och scientologerna 030607

Praktexempel på debatteknik fastslagen av Hubbard -vi ska aldrig försvara oss -attackera!attackera! attackera!

Lista på Scientologer som fullbordat OT VII. Här hittar man Anstrins namn

Okunnigheten utnyttjas Mitt svar till Anstrin 030614

Läkare i Skåne försvarar Narconons verksamhet 030610
Egentligen en ren bluff . Narconon skickade helt sonika in ett intyg kollegan utfärdat flera år tidigare och som skickats till länsstyrelsen Skåne i ett helt annat sammanhang.

Utredningsmaterial om scientologer stals 030616

Scientologernas angivna 78 procent var bara 6,6 visar kontroll 030613
Socialnämndsledamot som läst på ordentligt

Seger på knockout? 030619

”Svar om scientologi” 030620
PRO (Public Relations Officer) Gullevi Almgren vill inte ta åt sig äran för att ha överbryggat gapet mellan tro och vetande – det är Elron som är ansvarig!
(PRO = Högste säkerhetsansvarige i landet för sektens egen spionorganisation)

Hjälp från helvetet okay 030623
-tycker Gun Lanciai i sitt inlägg

Jag skrev repliker till Lanciai och Almgren men tidningen tryckte dem aldrig. Enligt redaktören i Eksjö ”stod scientologerna dem upp i halsen” och dessutom var han orolig att de skulle tjäna på att få massmedialt utrymme.

Replik till Lanciai 030626

Replik Till Almgren

Protester mot psykiatrin 030704
Som vanligt skjuter sig scientologerna i foten – här genom att avslöja att Narconon – Kommittén för Mänskliga Rättigheter och Scientologkyrkan är egentligen ett och detsamma – och helt styrt och organiserat av scientologer

Psykiatrin överväger polisanmälan av Narconon 030710
En organisation som talar vitt och brett om mänskliga rättigheter, skyr inga medel för att tysta sina kritiker och de som de säger att de värnar mest om trakasseras på läkarmottagningen med pamfletter som säger att deras doktor mördar, hjärntvättar, förslavar osv.

Nej till Narconon i Lättarp 031124
Tillståndshandläggare på socialförvaltningen i Nässjö yrkar avslag på ansökan från Narconon om att få starta behandlingshem i Lättarp. SmT 031124

Intervju i TV 4 lokalnyheter
Länstyrelsen väntas fatta beslut snart. Föreståndare Thomas Pettersson erkänner sig vara såväl scientolog som dömd för narkotikabrott , men anser sig likväl ”jättelämplig” som föreståndare. TV4 040123

Länsstyrelsens ja till Narconon förvånar psykiatrisk chefsöverläkare 040209

Narconons tillstånd överklagas 040212

(Jönköpingsposten) 040211

Narconon kritiseras i överklagande 040216

Länsstyrelsen struntade i skärpta krav från Socialstyrelsen
SmT och Jönköpingsposten 040217

Landstingsgemensam psykiatriprotest 040220

Motattacker från Narconon
Väntan över, här kommer motattacken med försök till smutskastning

Brettstam avslöjar Narconons metoder 040508

Smutskastningen fortsätter 040512

Nederlag för scientolog i ansvarsnämnden 040518

Länsrätten stoppar Narconon 0409115

Narconon överklagar länsrättsdom 041006

Kammarrätten har ännu inte avgjort ärende 050923

En avhoppare berättar om Narconon i DN artikel

Avhopparen Weine Pettersson är nu redaktör för en sida om religioner

Läs mer om Scientologins frongrupper från en mycket välinitierad f.d. scientolog. Höginformativ sida, väl värd ett besök.

Var i scientologkyrkans organisation hittar vi Narconon och vart tar pengarna vägen? – Karta över scientologorganisationen

Läs om vår svenske hjälte Zenon Panoussis:s kamp mot sekten. Zenon fick sitt hem raidat av sekten med hjälp av kronofogden. Detta efter påståenden om att Zenon olagligen hade copyright skyddat material ”Det Heliga Dravlet” på sin dator. Det var Zenon som lämnade in sektbibeln på riksdagshuset i syfte att offentliggöra denna gallimatias. Det var också hans erkännande om syftet som slutligen fick honom fälld i svensk domstol.

1 tanke på “Narconon Debatt”

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.