Höjda läkarlöner kortar köerna

Höjda läkarlöner kortar köerna

”Receptet” från moderat landstingsråd

Ta ett snabbt beslut om att höja lönerna och decentralisera organisationen! Så vill moderata landstingsrådet Peranders Johansson lösa de akuta problemen i landstinget.

Han känner väl till missnöjet i Nässjö. Liksom på många andra ställen i länet. -”Det jäser alldeles för mycket på alldeles för många ställen. Jag förstår inte varför man inte kan höja läkarlönerna med någon tusenlapp. Vi har ett lågt löneläge. Även om vi höjer dröjer det innan Jönköping hör till de landsting som trissar upp lönerna”.

Det sistnämnda är hans svar på den politiska majoritetens åsikt att det blir en lönekarusell om Jönköpings län lockar läkare genom att erbjuda bra betalt. Peranders Johansson är moderat landstingsråd, heltidsanställd men i opposition. Han säger att han är upprörd över att politikerna inte tar sitt ansvar och ser till att vårdcenraler och sjukhus får tillräckliga resurser för att klara vårdgarantin.

Närmare 600 patienter i länet har inte fått vård inom den tid vi har lovat. Vi ska inte backa från vårdgarantin utan sätta till alla klutar för att få bort köerna. Förutom att erbjuda bättre arbetsvillkor för läkare vill Peranders Johansson att primärvårdscheferna ska få mer att säga till om.

Vi skulle mycket snabbt kunna ändra organisationen så att de som arbetar ute i verksamheten får ta de beslut som krävs. På längre sikt vill vi moderater pröva privata entreprenörer som har avtal med landstinget. -Som på vårdcentralen i Sävsjö.Där finns läkare som är sina egna. Såvitt jag vet är det inga problem med läkartäthet där.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.