Sköterskor kräver ursäkt

Sjuksköterskor kräver ursäkt

De häpnar över landstingsrådens förakt

Sjuksköterskorna i Nässjö kräver en offentlig ursäkt av landstingsrådet Hans Toll(s) för det ”fullständiga förakt” han visar när han inte tar problemen i primärvården på allvar.

Vi, alla, sliter hårt, underbemannade, underbetalda och i undermåliga lokaler. Nu tycker man i landstingsledningen att de resurser man har ska läggas på medicinkliniken, trots att många anser att mycket av klinikens överbeläggning till stor del kan hänga samman med primärvårdens dåliga resurser. Vi blir ledsna och upprörda över att inte bli tagna på allvar

Detta står i ett öppet brevet till landstingsråden Hans Toll(s) och Evert Wirfelt(c) och primärvårdschefen Hans Gränefelt. Underskrivet av tjugosju kvinnor som kräver en offentlig ursäkt. I första hand av Hans Toll eftersom de anser att han uttalat sig föraktfullt om dem i pressen.

Hur blir det med ursäkten?

-”Jag tycker ju att samtal förs betydligt bättre öga mot öga än via massmedia, svarar Hans Toll”.

-”Jag kommer att ta kontakt med dem för att höra vad som är problemet och så får vi väl se. Han säger sig vara optimistisk om att mötet ska leda till samma syn på primärvården”.

Evert Wirfelt känner sig inte utpekad.

-”Jag är lite undrande över vad jag ska be om ursäkt för. Vi tog beslut senast igår om ett paket på fem miljoner för Höglandets primärvård. Vi kommer att öka antalet utbildningsplatser för ST-läkare på vårdcentralerna. Förhoppningen är att de ska vilja stanna kvar efter utbildningen”.

 

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.