Landstingsråd ger personalen rätt

Landstingsråd ger personalen rätt
Evert Wirfelt (c) erkänner brister i Nässjövården

-”Det kommer att bli bättre primärvård i Nässjö. Nya lokaler ska ordnas och fler läkare knytas till verksamheten” säger landstingsrådet Evert Wirfelt (c) efter ett möte med distriktssköterskorna i Nässjö

-”Personalen har haft rätt om arbetssituationen i Nässjö. Det är för trånga lokaler och för lite personal” säger Evert Wirfelt. Efter den turbulens som varit kring arbetssituationen har nu landstingsrådet besökt vårdcentralen i Nässjö för att göra sig en egen uppfattning och han har förståelse för personalens problem.

– ”Jag har träffat distriktssköterskorna och vi hade bra samtal, de är beredda att kämpa och det är tåga i dem”. Evert Wirfelt menar att den debatt som varit kommer att utmynna i något bra. En del hårda ord har fällts men konflikter är inte alltid av ondo. De leder ofta till en lösning anser han.

Outnyttjade lokaler

Lokalfrågan har nu varit uppe till diskussion i ledningen för Höglandssjukhusets sjukvårdsområde. Diskussionen har enligt Wirfelt utmynnat i att det lokalbehovet ska ses över. Andra delar av vården kan ha outnyttjade lokaler och dessa kan komma till primärvårdens del. Problem i Nässjö beror både enligt personal och Evert Wirfelt på bespaingar och på den efterföljande omorganisationen. Besparingarna är från och med förra året historia. Nu är resurserna större, berättar Wirfelt.

-”Vi kommer de närmaste två åren att satsa 35 miljoner bara på primärvården för att minska trycket på medicinklinikerna”. Personalen inom vården i Nässjö anser sig inte ha fått gehör för sin kritik av arbetsförhållandena.

Tar åt sig

Evert Wirfelt har förståelse för personalens uppfattning men nu ska det bli bättre.

-”Ekonomin ser betydligt ljusare ut och organisationen med lokala utskott gör oss politiker mera tillgängliga. Vi har tagit åt oss av kritiken och gjort något. Med den förbättrade ekonomin ska också läkarnas löner i Jönköpings län höjas till den nivå som råder i de angränsade länen”. Evert Wirfelt håller med Marie-Louise Ekholm, moderat landstingspolitiker och läkare från Nässjö, som i en debattartikel i Smålands-Tidningen sagt att lönerna ska sättas efter kompetens och erfarenhet.

-”Det ska inte räcka med hot om flyttning för att få högre lön. Lönen ska visa vad läkaren kan och hur mycket erfarenhet han eller hon har”.

 

 

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.